Megérkezett az ajánlat a cégtől, ahová jelentkeztél, döntened kell, hogy elfogadod-e. Gondold végig: ez valóban az a lehetőség, amit régóta kerestél? El tudod magad képzelni hosszútávon benne? Jelent kihívást számodra, nyújt perspektívát? Érdemes ezeket a kérdéseket megvitatni magaddal, mielőtt a továbblépés mellett döntesz.

Amennyiben a válaszaid leginkább igen-ek, és megtörténik a felmondás, fel kell készülnöd rá, hogy jelen piaci körülmények között a cég lépéseket fog tenni annak érdekében, hogy maradásra bírjon. Első körben elképzelhető, hogy emocionális, illetve pszichés nyomással igyekeznek hatni rád, majd fizetésemelést ígérnek, megemelik a kiegészítő juttatásokat vagy magasabb pozíciót ajánlanak, ezt nevezzük counteroffernek, azaz ellenajánlatnak.

Természetesen mindenkinek jólesik a kiemelt figyelem, és az, hogy mindent megtesz a munkáltatód, hogy ne menj el, ám érdemes belegondolni: egy vezető, aki számára fontos vagy, aki odafigyel az igényeidre, folyamatosan kommunikál veled az anyagi, és pozíciószinttel vagy erkölcsi megbecsüléseddel kapcsolatos elvárásaidról, nem akkor fog a rég áhított változásokkal maradásra bírni, amikor elhatározod a váltás tényét, hanem folyamatosan, transzparensen egyeztet veled a lehetőségeidről és amint szükséges, lehetséges, tettekkel is bizonyítja megbecsülését.

Néhány érv, amit érdemes ilyenkor végig gondolni, hogy miért NE fogadj el counteroffert:

  • Csak akkor vagyok értékes a cégemnek, mikor el akarok tőlük menni?
  • Legközelebb is csak akkor kapsz fizetésemelést/magasabb pozíciót, ha ilyen drasztikus lépést teszel?
  • Mi lesz, ha az ígéretek valóban csak ígéretek maradnak?
  • Ha most emelnek is a béreden, valószínűleg ez a következő huzamosabb időszakban ebben az állapotában fog megmaradni, hiszen számodra itt ez az az összeg, amit a távozásodtól való félelem hatására feltornáznak, míg az új munkahelyeden ugyanez kiindulási alap, melyből tovább tudsz majd fejlődni, ha bizonyítasz, akár gyors ütemben is.
  • Új embert találni sok idő és energia, ám valószínűleg ezután már keresik az utódod, de legalábbis nyitva tartják majd a szemüket a munkaerőpiacon
  • Onnantól, hogy világossá tetted távozási szándékod, megrendül benned a bizalom, mely a későbbiekben, akár egy leépítésnél visszaüthet
  • A büszkeségednek sem valószínű, hogy jót tesz, ha elfogadod az ellenajánlatot, hiszen ezzel azt érezheted és közvetíted magadról, hogy téged meg lehet vásárolni
  • Nem utolsósorban vedd figyelembe a másik oldalt is: a másik munkahelyen már elköteleződtek az irányodban, látják az értékeidet, ezeket már belépésedkor szeretnének kompenzálni. Ha az akár több körös interjúztatás után elfogadod az ajánlatukat, majd ezt egy ellenajánlatért visszamondod, nem fog rád jó fényt vetni, így a bizalom nem csak a régi, de az elutasított cégben is megrendül irántad, hosszútávon ez eredményezi, hogy két szék közül a pad alá eshetsz.

A statisztikák azt mutatják, hogy 10-ből 9 ember, akik counteroffert fogadtak el, fél év múlva már nem dolgoztak az adott cégnél: vagy ennyi időbe telt, míg a munkáltató talált a helyükre új munkatársat, vagy az okok, amik fennállása miatt megfogalmazódott a váltás gondolata, továbbra sem változtak.

Mindenki életében eljön a pillanat, amikor ideje váltani: mérlegelj még a konkrét felmondás előtt, majd, miután meghoztad a döntésed, légy magabiztos, és hallgass az ösztöneidre.

Ha pedig már eleged van a munkáltatód folyamatos hitegetéséből, és körbenéznél a piacon, kattints az Álláslehetőségeink oldalunkra, válogass olyan partnereink ajánlatai között, akiktől valódi megbecsülésre számíthatsz: http://recruito.visionrecruitment.hu/

Ali Marietta és Varga Veronika