A diverzitás javíthat a vállalati teljesítménymutatókon, mivel azokat széleskörű szempontokkal gazdagítja, mely segít jobban megérteni és támogatni az ügyfelek sokrétűségét. A legnagyobb kihívás a legtöbb munkaadónak, hogy hol is kezdjék ezt el.

Íme, hét kulcsfontosságú terület, melyre koncentrálva sikerülhet egy sokkal változatosabb vállalati kultúra kialakítása:

A vállalat küldetése: A vállalati célkitűzések tiszta kommunikációja elengedhetetlen. Győződjünk meg róla, hogy mindenki számára érthetőek-e, és egyetértenek-e a vállalat fő küldetésével. Máskülönben hogyan tudnánk együtt elérni a kitűzött mérföldköveket?

A vezetés: Bátorítsuk vezetőinket, hogy megértsék az emberekben rejlő különböző értékeket, melyek egy helyen találkoznak, és hogy a különböző perspektívákon és megközelítéseken keresztül sokkal könnyebben tudnak megbirkózni a rájuk váró megpróbáltatásokkal. Azonban vezetőinknek tisztában kell lenniük azzal a kihívással, mely a sokszínű munkaerő toborzásában, fejlesztésében, vezetésében és megtartásában rejlik. Mindenekelőtt ők azok, akik példaképként szolgálnak mindenki előtt.

A vállalati kultúra: Igyekezzünk olyan kultúrát kialakítani, mely nyitott és megértő a különbségek iránt. Ez motiválni fogja az alkalmazottakat a teljes hozzájárulásra és a célok elérésére.

Fair tesztelés: Bizonyosodjunk meg róla, hogy a kiválasztási folyamatunk igazságos mindenkivel szemben, hogy a készségeik alapján választjuk ki potenciális alkalmazottainkat, és hogy olyan kritériumokat használunk, melyek hatással vannak a teljesítményre.

Alkalmazotti viselkedés: Állítsunk fel magas viselkedési sztenderdet, toleráljuk alkalmazottainkat és mondjuk el nekik, mit várunk el tőlük pontosan.

Infrastruktúra: Alakítsunk ki egyenlőségre törekvő, bürokráciamentes környezetet, és állítsunk fel olyan cégpolitikát és folyamatokat, melyek támogatják a diverzitást, egyenlőséget és az igazságos bánásmódot mindenki számára.

Személyes fejlődés: Biztosítsuk a fejlesztési lehetőségeket alkalmazottaink számára. Így elérhetjük, hogy támogatva és értékelve érezzék magukat.

Forrás: http://www.hrblog.hu/cutehungary/2017/04/27/tamogassa-a-vallalati-diverzitast-ezzel-a-7-kulcsterulettel/